De activiteiten

Abseilen

Abseilen vanaf 35 meter hoogte, dit moet iedereen een keer in zijn leven gedaan hebben! Onder begeleiding van onze professionele instructeurs lukt het bijna iedereen om zijn angst te overwinnen en om te genieten van deze mooie uitdaging. Vergeet niet van het prachtige uitzicht te genieten.

Paperjump & Trapezesprong

Stapje voor stapje klim je steeds hoger de boom in. Bovenop probeer je zo stil mogelijk te blijven staan. Je concentreert je en hoort de rest van de groep beneden al aftellen.. 3….2….1… Spring! Je springt naar de trapeze, zul je het halen?! Uiteraard 100% veilig gezekerd door de instructeur.

Tokkelen, Deathride

Je staat bovenaan de rots, de instructeur maakt je vast aan een kabel en vraagt of je klaar bent.. Je twijfelt even maar springt toch! je raast over land en water en geniet van het fantastische uitzicht! Een van de langtse tokkelbanen van de Ardennen.

High-Rope Course

In een oude steengroeve hebben we meerdere spectaculaire touwbruggen opgehangen en een groot klimnet. Nadat iedereen zijn gordel aan heeft gaat de hele groep de hoogte in. Durft iedereen zijn grenzen te verleggen en ook de hoogste brug over te lopen? Deze activiteit is voor iedereen leuk en uitdagend!

Boogschieten

Deze activiteit bestaat uit twee onderdelen

Het eerste onderdeel is boogschieten. Na een korte uitleg van de instructeur schiet iedereen een aantal pijlen om op te warmen. Als iedereen er klaar voor is gaat de wedstrijd beginnen. Wie kan zich het best concentreren en gaat er voor de roos?

Het tweede onderdeel zijn de teambuildingsopdrachten. Bestaande uit verschillende spellen en opdrachten waarbij de groep veel samen moet werken en communiceren om zo met elkaar het doel te bereiken. Ideaal om elkaar beter te leren of de groepsband te versterken! Natuurlijk gebeurd dit alles ook met heel veel plezier.

Kanoen & Kayakken

Als je even helemaal tot rust wilt komen en uitgebreid wilt genieten van één van de mooiste stukjes natuur van België kun je dat het beste doen door een kanotocht te maken over de Ourthe. Vaar langs bossen, weilanden en kleine dorpjes en kom heerlijk tot rust. In de wintermaanden staat de Ourthe goed hoog en kunt u onder begeleiding van onze instructeurs de kneepjes van het kayakken leren.

Mountainbiken

Ons gebied is het mountainbike gebied van de Ardennen. Niet voor niets wordt hier elk jaar het werelkampioenschappen mountainbiken gereden. Geniet van de mooie natuur , terwijl jullie aan de ene kant een mooie tourtocht rijden achter de instructeur aan of aan de andere kant keihard aan het knallen zijn met de groep. Wie heeft de langste adem..?

Samenwerkingsopdrachten

Bestaande uit verschillende spellen en opdrachten waarbij de groep veel samen moet werken en communiceren om zo met elkaar het doel te bereiken. Ideaal om elkaar beter te leren of de groepsband te versterken! Natuurlijk gebeurd dit alles ook met heel veel plezier.

Vlotbouwen en varen

Na een uitleg van een aantal knopen van de instructeur bouw je met je eigen groep met palen, tonnen en touw je eigen vlot in elkaar. Natuurlijk is het de bedoeling dat elk teamlid droog naar de overkant komt. Als elk team klaar is met bouwen wordt er een race gehouden. Tijdens deze race wordt duidelijk welk vlot er goed gebouwd is en wie er naar de overkant moeten zwemmen… De instructeurs hebben meerdere varianten om er echt een heerlijke (natte) activiteit van te maken.

Brugbouwen

Met de hele groep bouwen jullie een brug over een rivier. Je mag de brug helemaal zelf ontwerpen. Wordt het een loopbrug, een hangburg of toch een ophaalbrug? Het is natuurlijk niet de bedoeling dat er iemand natte voeten krijgt. Welk team maakt de stevigste burg, en welk team heeft de mooiste brug?

Beste Idee van de Ardennen

Bij deze variant op Het Beste Idee van Nederland draait alles om creativiteit en originaliteit. Met de hele groep ontwerpen jullie zelf een constructie. Ons motto: hoe gekker hoe beter! Als alle constructies af zijn gaat elke groep zijn eigen constructie presenteren en zo proberen te verkopen aan de instructeurs en begeleiders. Wie heeft het leukste ontwerp?

Bush craft & survivalskillls

Old-school survivaltraining. Tijdens deze activiteit leert de groep vuur maken zonder de hulp van aanstekers en lucifers. Nadat iedereen hiermee geoefend heeft gaan jullie voor het echte werk. Welk team kan het snelst vuur maken en verslaat het andere team. Naast het vuur maken gaan jullie ook shelters bouwen met behulp van natuurlijk materiaal. Wie heeft het lef om in de zelf gebouwde shelter te slapen?

Speleologie

Kleine gangetjes en donkere ruimtes, ontdek de aarde van binnen uit. Elke deelnemer krijgt een helm op met een lamp. Volg de instructeur en zorg dat je niet alleen achter blijft. Zorg vol voldoende schone kleren, want als je hier eenmaal uit bent, ken je jezelf niet meer terug! Let op deze activiteit kan niet met grote groepen. Maximaal 10 personen.

Kaart- en kompastraining

Met een GPS simpelweg de pijltjes volgen...NEE bij ons niet. Na een goede en korte uitleg van het kaart en kompas gaat u echt ouderwets kaartlezen en de weg vinden midden door de bossen, over paadjes, (misschien) door riviertjes en prachtige valleien. Tussendoor moeten jullie leuke opdrachten doen.

Adventure race

Een activiteit voor de echte sportieve deelnemers. Een race tegen de klok waar u met een team van 5 a 6 personen een parcours aflegd op kaart en kompas en waar meerdere activiteiten ondernomen worden. Denkwerk, vooruitplannen, uithoudingsvermogen en slim kaartlezen brengt jullie team naar de finish.

Nachtdropping

Na een goede en korte uitleg van het kaart en kompas gaat u echt ouderwets kaartlezen en de weg vinden midden door de bossen, over paadjes, (misschien) door riviertjes en prachtige valleien. Zullen jullie de weg terug vinden naar de accommodatie...... of wordt het een heel kort nachtje?

Bivak met groot kampvuur

Of jullie nu in groeps tenten, 2-persoons tentjes, eigengemaakte tenten met palen en zeilen of een echte natuurlijke shelter wilt maken van mos en takken.... een nacht buiten slapen is echt een must als u een sportieve reis in de Ardennen maakt. Onder het genot van een groot kampvuur, marsmellows en een drankje (fris of alcohol) zult u genieten van de enorme sterrenhemel. Ook als het weer iets minder is blijft het iets prachtigs om in de ochtend wakker te worden midden in de natuur. Met een beetje geluk lopen de herten en konijnen op een afstandje voorbij.

Avond en nachtspellen

Wij beschikken over eigen prive bossen en terreinen waardoor wij vele avond en nachtspellen kunnen organiseren. Leven stratego, de minotaurus maar ook bonte avonden en quiz en ren je rot spellen worden met heel veel plezier door de instructeurs georganiseerd.